Wat zijn goede schoenen voor kinderen op de basisschool?

De zoektocht naar goede schoenen is voor volwassenen al niet meteen een gemakkelijke opdracht, maar voor kinderen komt er nog een andere set uitdagingen bij kijken. Zeker wanneer je beseft dat jonge kinderen tijdens hun jaren op de basisschool groeien als kool en om de zoveel maanden een nieuw paar nodig hebben.

Hoe vind je nu precies de beste schoenen voor je kroost op de basisschool en waarop moet je zoal letten? Hieronder vind je enkele handige tips!

Zo vind je de beste schoenen voor kinderen op de basisschool

1. Ga voor een stevige, maar flexibele zool

In de eerste plaats is het erg belangrijk dat kinderschoenen een flexibele, maar wel stevige zool hebben. Die stevigheid zorgt voor een goede basis om veilig te kunnen spelen en lopen, terwijl een goede dosis flexibiliteit dan weer belangrijk is om vrij te kunnen bewegen.

Als de zool te slap is, is de kans op vallen een stuk groter. Wanneer het nieuwe paar schoenen voor je kindje te stug is, kan er pijn ontstaan in de tenen of enkel en kan er in het ergste geval een misvorming optreden aan de voet. Kies dus voor een paar schoenen dat een goede balans biedt tussen beide!

2. Veters in plaats van klittenband

Hoewel klittenband natuurlijk gemakkelijker is, kies je toch beter voor een paar kinderschoenen met veters. Daar zijn verschillende redenen voor:

  • Schoenen met veters sluiten beter
  • Je kindje leert zelf zijn of haar veters strikken
  • Schoenen met veters zijn gemakkelijker aan te passen aan je kind

Zorg er wel voor dat de veters van de schoenen niet te lang zijn, vooral wanneer je kinder gymschoenen koopt. Anders is de kans op struikelen en een lelijke val een stuk groter. Kinderschoenen van Shoesme zijn op dat gebied een slimme investering!

3. Bewegingsvrijheid voor de tenen

Nog een belangrijke factor om rekening mee te houden als je kinderschoenen zoekt: de ruimte aan de tenen. Het is geen geheim dat de tenen van een kindervoet nogal snel groeien, dus dat is meteen een eerste goede reden om de juiste maat te kiezen. Daarbij voorkom je met schoenen die ruim genoeg zijn heel wat vervelende pijntjes aan de tenen en zelfs een verkeerde groei van de voet.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je kinderschoenen voortaan drie maten te groot moet aanschaffen. Zolang je kindje een beetje overschot heeft aan de tenen zit je goed. Dit is vooral belangrijk bij kinder gymschoenen, want tijdens het sporten bewegen de voeten de hele tijd heen en weer.

Kies je voor kinderschoenen van Shoesme of een ander betrouwbaar merk? Dan weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt en geniet je kind nog lang van veilige schoenen die echt goed zitten.

Over de auteur

Scroll naar boven